Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

ReefSecrets online reefmagazine oktober 2019

Magazine oktober 2019 

cover juli2018

Beste lezer,

We hebben weer een gloednieuw ReefSecrets-Magazine in elkaar geknutseld met boordevol informatie over onze hobby.

We starten met een artikel van onze doorgewinterde zeewaterliefhebber en redacteur Jacques van Ommen.
Hij laat ons zien dat je een zoetwateraquarium eenvoudig in een zeewateraquarium kunt omtoveren en hij legt op eenvoudige wijze uit waar je vooral rekening mee moet houden om dit succesvol te doen. Dus zoetwaterliefhebbers, laat jullie gerust gaan!

Jacques van Ommen vervolgt dan, in aanvulling met zijn anemoonartikel van de vorige editie, met een verhaal over mini-tapijtanemonen.

In het ReefSecrets-Magazine nr 3 van 2017 liet Mick Otten ons kennismaken met de gladde kiezelkrab, die hij voor het eerst in onze wateren tegenkwam. Nu vertelt hij ons over zijn kennismaking met de geep Belone belone belone die hij enkele maanden geleden bij Neeltje-Jans tegen kwam.

De redactie was te gast bij Wesley Vreeswijk. We konden zijn aquarium bewonderen dat net een maand geleden was opgestart. Zelden zo een snelle opstart gezien, maar het geheim zit hem in de techniek. Een pareltje!

Onze redacteur Louis Robberecht brengt ons een verhaal over het gebit van vissen en hoe het werkt, rijkelijk geillustreerd met foto’s van huisfotograaf Marion Haarsma.

Tot slot ging de redactie op bezoek bij onze nieuwe sponsor, Aquaasan-Corals. We krijgen een mooie kijk op de winkel en de doelstellingen van het Aquaasan-Coral-team.

Veel leesgenot,

De redactie.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

  Chelmon rostratus
  Foto: André Schurna