Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

ReefSecrets online reefmagazine april 2020

Magazine april 2020 

cover juli2018

 Beste lezer,

In deze “Lock-down” tijden zijn we er toch in geslaagd om een extra dik magazine uit te brengen. Dan heb je iets leuks te lezen als je toch nergens naar toe kunt. Een aangename manier om de kennis over uw hobby te verhogen!

We starten met een verhaal over grondels van onze duikster en redactrice Marion Haarsma. Ze behandelt een aantal grondels uit de Noordzee.

Dan trekken we naar Weesp, het Mekka van de mooie rifaquaria! We bezoeken eerst het aquarium van Wouter Peeters. Een topaquarium met toptechnologie! We leggen het haarfijn uit en laten u mee genieten met vele foto’s!

Onze redacteur Jacques van Ommen leert ons in een volgende bijdrage alles over heremietkreeften en hun woningnood!

Dan komt het tweede aquarium uit Weesp aan bod. Het rifaquarium van Bas Parinussa wordt uitvoerig besproken en aan de hand van vele foto’s kent ook dit rifaquarium voor ons geen geheimen meer!

Duiker en redacteur Louis Robberecht neemt het dan op voor de oceanen. Hij laat ons zien hoe slechts het wel gesteld is met onze zeeën en wie daar verantwoordelijk voor is... In dit artikel kun je een interactieve film bekijken door er op te klikken.

De nog niet zo lang geleden ontdekte Gramma dejongi heeft inmiddels al een kweekvariant, de Platinum-dejongi. In dit artikel kun je er alles over lezen.


Tot slot brengen we het tweede deel van de lipvissenreeks.

Veel leesgenot,

De redactie.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

  Chelmon rostratus
  Foto: André Schurna