ReefSecrets online reefmagazine juli 2020

Magazine juli 2020 

cover juli2018

 Beste lezer,

We hopen dat je de Corona-Lock-down goed bent doorgekomen en we kunnen weer reizen naar onze favoriete vakantiebestemmingen. Daarom weer een superdik magazine met zo maar eventjes 64 pagina’s hobbyplezier!

Dat begint met een overzicht van het genus Nemateleotris. Deze visjes komen in vrijwel elk aquarium voor en nu kun je lezen hoe je ze moet verzorgen.

De redactie trok naar Moergestel om een reportage te maken van het 6.000 liter adembenemend aquarium van Hans de Laat. Een juweeltje! Aangestuurd door de laatste nieuwe technieken.

Dan iets voor de koudwaterliefhebbers. Mick Otten maakte een reportage over de grijze zeevinger, een mosdiertje uit de Noordzee. Heel speciaal!

We krijgen dan het derde en laatste deel van het manifest van Louis Robberecht die het opneemt voor de dieren uit de zee die door overbevissing met uitsterven bedreigd zijn.

Tegenwoordig is het SPS-aquarium in opmars, maar een softkoralen-aquarium kan zeker even mooi zijn. Dat bewijst onze doorwinterde zeewater-redacteur Jacques van Ommen met zijn uitgebreid artikel over softkoralen.

We hebben al veel degelijke artikels kunnen lezen van Marion Haarsma, steeds geillustreerd met prachtige foto’s. We maakten van deze veelzijdige dame een portret.

Tot slot een bijdrage van Jack Eberson van de aquariumvereniging Cerianthus Utrecht over aquarium macrofotografie. Wil je een klein detail uit uw aquarium op de gevoelige plaat vastleggen? Dan moet je dit artikel zeker lezen!

Veel leesgenot,

De redactie.