Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

ReefSecrets online reefmagazine januari 2023

Magazine januari 2023 

Beste lezer,

Alweer een nieuwe jaargang van het ReefSecrets-Magazine! de 17de!

We beginnen met een artikel van onze hoofdredacteur over het genus Pictichromis, zeer mooi gekleurde vissen! We krijgen ook zicht op enkele soorten binnen dit genus.

Dan komt Marion Haarsma ons wat meer vertellen over trekkervissen, door velen geliefd in het aquarium. In ons magazine van april vorig jaar brachten we al een bijdrage over welke trekkervissen reefsafe zijn.

Ph. D. Tim Wijgerde brengt ons dan de geschiedenis van het houden van een zeeaquarium en meer bepaald de eerste zeeaquaria die ooit gehouden werden. Het is goed om weten hoe het allemaal begon! Met zeer beperkte middelen en kennis wisten zij toch de grondslag te leggen - met veel vallen en opstaan - van onze boeiende hobby die de laatste decennia een geweldige vlucht heeft genomen dank zij de betere manier van communicatie wereldwijd.


In onze rubriek “Ten huize van...” zijn we dit keer te gast bij Matthias Raets uit Edegem bij Antwerpen. Geniet mee van dit prachtig rifaquarium!

Dan laten we onze redactrice-fotografe-duikster Marion Haarsma opnieuw aan het woord over koffervissen. Eerder liet ze ons al kennismaken met kogelvissen, egelvissen en vijlvissen zodat we nu een overzicht hebben op de hele familie.

Tot slot krijgen we een kweekverhaal van de zeldzame Amphiprion latezonatus. Onze redacteur Tom Verhoeven die een boek schreef over zeevissen kweken is er bij De Jong Marinelife in geslaagd om deze vis te kweken en op die manier te behoeden voor uitsterving.

Het is een zegen voor de hobby dat er mensen zijn die trachten om zeevissen na te kweken want het wegvangen uit de natuur wordt steeds meer en meer aan banden gelegd. Dank zij deze kweekprogramma’s kunnen wij onze hobby verder blijven uitoefenen.

Veel leesgenot en veel hobbygenoegens in 2023!

De redactie

 

Er werden weer 11 zeewaterartikels op de website toegevoegd! Zie de verschillende tabbladen. Er staan tot op heden reeds 822 artikels op deze website! Gebruik de handige zoekfunctie links bovenaan op de homepagina!

Azac Tentoonstelling

 

 

Welkom aan onze nieuwe sponsor eSHa Labs

Welkom aan onze nieuwe sponsor eSHa Labs. Klik op het logo hieronder voor meer info.

 

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Cryptocentrus cinctus leeft gewoonlijk samen met
de garnaal Alpheus randalli

Foto: Patrice Cornelis