Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Grote schade aan Great Barrier Reef door cycloon Yasi

Grote schade aan Great Barrier Reef door cycloon Yasi

De cycloon Yasi heeft waarschijnlijk grote schade toegebracht aan het koraal van het Great Barrier Reef, 's werelds grootste levende organisme. De extreem krachtige windstoten hebben stukken koraal afgebroken in het 345.000 vierkante kilometer grote rif bij Australië.


Op de kust zijn de laatste dagen stukken koraal aangespoeld, meldde de Great Barrier Reef Marine Park Authority zondag. De organisatie schat dat het herstel tien jaar duurt.

Het koraal groeide al trager door de opwarming van het zeewater. Het aantal cyclonen lijkt nog toe te nemen door de opwarming. ,,De warmere zee versterkt bovendien de koraalverbleking, wat het koraal op de lange termijn toch al laat verdwijnen'', waarschuwde John Merson van de University van New South Wales.

Het rif lijdt bovendien onder gif, dat in zee was gespoeld na overstromingen in Australië vorige maand. (anp/adb)

http://www.demorgen.be/dm/nl/5397/Milieu/article/detail/1218529/2011/02/06/Grote-schade-aan-Great-Barrier-Reef-door-cycloon-Yasi.dhtml

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg