Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Succesvolle voortplanting van het koraal Mycetophyllia lamarckana in het Florida Aquarium

Succesvolle voortplanting van het koraal Mycetophyllia lamarckana in het Florida Aquarium

Succesvolle voortplanting van het koraal Mycetophyllia lamarckana in het Florida Aquarium

Het Florida Aquarium schrijft weer geschiedenis!
Wetenschappers van The Florida Aquarium hebben opnieuw geschiedenis geschreven, ze zijn de eerste ter wereld die het geribbelde cactuskoraal (Mycetophyllia lamarckana) in gevangenschap konden reproduceren. De doorbraak vond half april 2020 enkele nachten plaats in The Florida Aquarium’s Centre for Conservation, dat zich in het Florida Conservation Technology Center in Apollo Beach bevindt. Het werk maakt deel uit van een samenwerking tussen de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) en National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en National Marine Fisheries Service om de Florida Reef Tract te redden van uitsterven.

“Ons voornemen om de bedreigde koraalriffen van Florida te redden gaat door, en deze historische doorbraak door onze koraalexperts, onze tweede in 8 maanden, biedt extra hoop voor de toekomst van alle koraalriffen in onze achtertuin en over de hele wereld”, aldus Roger Germann, president en CEO van The Florida Aquarium.

“Hoewel ons aquarium tijdelijk gesloten blijft voor het publiek omdat we het welzijn van onze gemeenschap steunen, kan zelfs een wereldwijde pandemie ons niet vertragen als het gaat om het beschermen en herstellen van Amerika’s ‘grote’ barrièrerif.”
Tot deze maand waren de larven van het geribbelde cactuskoraal nog nooit gefotografeerd of gemeten en was de vrijgavetijd van de larven nooit vastgelegd.

“Deze vooruitgang geeft ons de hoop dat het 24-uurswerk dat we doen een verschil zal maken om deze soort te behouden en deze dieren te redden van uitsterven”, zei Keri O’’eil, senior wetenschapper van het Florida Aquarium. “Tot op heden hebben we nu acht verschillende soorten koraal die zijn aangetast door Stony Coral Tissue Loss Disease en die zich seksueel kunnen reproduceren op de campus van het Florida Aquarium Center for Conservation.”
Vorig jaar op 20 augustus kondigde The Florida Aquarium een enorme doorbraak aan toen het onthulde dat de wetenschappers de eersten ter wereld waren die het koraal in de Atlantische Oceaan in een gecontroleerde laboratoriumomgeving konden laten spawnen.


  Zij aan zij: het Ridged Cactus Coral (Mycetophyllia lamarckana) links het moederdier en rechts een in gevangenschap voortgebrachte nakomeling (sterk uitvergroot) in het Florida Aquarium.

  De larven van het Ridged Cactus Coral, Mycetophyllia lamarckana hebben zich vastgehecht.

“Het Florida Aquarium is toegewijd aan de zorg voor bedreigde koraalsoorten en het leiden van cruciale initiatieven die ons helpen om de Florida Reef Tract te herstellen”, zegt Dr. Debborah Luke, Senior Vice President of Conservation van het Aquarium. “Ons Coral Conservation Program gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde, impactgestuurde aanpak om de genetische diversiteit van koraal nakomelingen te vergroten, de reproductiecijfers van koralen te maximaliseren en de gezondheid van koralen te verbeteren.”


  Meerdere baby Ridged Cactus Coral, Mycetophyllia lamarckana, klaar om uit te groeien tot nieuwe kolonies.

Geribbelde cactuskoralen zijn vaak felgekleurd, met richels die niet in het midden aansluiten.
Ze zijn een broedend koraal, wat betekent dat hun sperma in het water wordt vrijgegeven, maar hun eieren niet, en bevruchting en ontwikkeling van de larven vindt plaats in het moederkoraal.


  Het moederdier van het Ridged Cactus Coral (Mycetophyllia lamarckana), een inwoner van het Caribisch gebied, de Bahama’s en Florida.


  Een close-up blik op Mycetophyllia lamarckana larven.

De koralen laten een volledig ontwikkelde larve vrij die direct na het uitzwemmen zwemt. Broedende koralen geven minder en grotere larven vrij die al de symbiotische algen van hun ouders dragen die cruciaal zijn om te overleven. Koraalbiologen van het Florida Aquarium merkten op dat de larven van het geribbelde cactuskoraal de grootste waren die ze ooit hebben gezien, en ze zijn bezig het hele proces te documenteren.

‘Ze zijn zo ongebruikelijk dat ik eigenlijk niet zeker wist of het koraallarven waren’, zegt Emily Williams, een koraalbioloog. Niemand weet hoe lang de koralen de larven zullen blijven vrijgeven of hoeveel er zullen worden geproduceerd, aangezien niemand dit proces eerder bij deze soort heeft waargenomen.
“We hadden deze baanbrekende inspanningen zeker niet kunnen bereiken zonder onze partners, waaronder de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, National Oceanic and Atmospheric Administration, Association of Zoos and Aquariums, Great Lakes Dredge and Dock en TECO Energy. Zonder hun coördinatie, betrokkenheid en, belangrijker nog, financiële investeringen, zou de Florida Reef Tract het mogelijk niet overleven, ‘voegde Germann eraan toe.


  Mycetophyllia lamarckana larven zoeken in het aquarium om zich ergens te kunnen vasthechten.

Over het Florida Aquarium
Het Florida Aquarium neemt actief deel aan en bevordert het beheer van de natuurlijke omgeving als onderdeel van onze missie van natuurbehoud. Als een organisatie zonder winstoogmerk biedt The Florida Aquarium de mogelijkheid om meer dan 8000 water- en landdieren te laten zien, complexe ecosystemen te verkennen, op zoek te gaan naar wilde dolfijnen in Tampa Bay, te spelen op de Splash Pad en meer! Geclassificeerd als nummer 2 Aquarium in Noord-Amerika tijdens een recente USA TODAY’S 10 Best Readers ‘Choice Awards, is het aquarium meer dan een “must-see” attractie. Het Florida Aquarium werkt aan het beschermen en herstellen van onze blauwe planeet op vele beschermingsfronten, inclusief onderzoeks- en reddingsinspanningen die helpen aan het herstel van de zeeschildpad- en koraalpopulaties in Florida en zorgt ervoor dat haaien in onze zeeën blijven zwemmen. In augustus 2019 werd The Florida Aquarium, in samenwerking met Project Coral, de eerste die met succes het kritisch bedreigde pijlerkoraal in een laboratorium voortbracht. Volg ons op social media op @floridaaquarium en bezoek www.flaquarium.org voor meer informatie.

Bekijk de vrijlating van koraallarven door de Ridged Cactus Coral, Mycetophyllia lamarckana, zoals gedocumenteerd door The Florida Aquarium op https://www.youtube.com/watch?v=W9r1v8--09Q of https://www.youtube.com/watch?v=iaVBpZfG870

Bron: https://www.reef2rainforest.com/2020/04/22/florida-aquarium-finds-success-spawning-ridged-cactus-coral/

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg