Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Het ontwerp - voorbereidingen

Het ontwerp - voorbereidingen.

Kies je bak direct groot genoeg, zorg wel dat hij past in het interieur. Maak een schets, of tekening van het aquarium zoals je dat wil maken - laten maken.

boven_aanzicht_tekening.jpg

 

Tekeningen van Hans Van Halteren.

Een zeeaquariaan heeft de eigenaardige eigenschap altijd maar te willen uitbreiden. Het aankopen van nieuwe en grotere bakken gaat gepaard met veel geld, daarbij komt nog dat er telkens opnieuw moet opgestart worden.

Vooral de opstartkosten zullen vrij hoog uitvallen….aanschaf aquarium, levend steen, verlichting, eiwitafschuimer ed.

Dus denk hierover goed na alvorens tot aanschaf over te gaan!

Afmeting aquarium : in een dieper aquarium (60 cm of meer) kan je een mooie dieptewerking verwezenlijken. Een hoog aquarium (meer dan 70 cm)  is niet praktisch. Een minimum is 250 a 300 liter, tenzij je voor een nano kiest.

Ook de plaats waar het aquarium moet terechtkomen is van belang.

Neem liefst een aquarium met overloop, dit geeft minder problemen bij stroomuitval, ook de afvalstoffen hopen zich op aan het wateroppervlak, door dit oppervlaktewater te filteren is het rendement van het filtersysteem optimaal.

Techniek is NIET goedkoop…hierop bezuinigen is totaal fout!

De bevolking van de bak probeer je op voorhand te kiezen, d.w.z. , in de winkel is alles of toch bijna alles verkrijgbaar, maar niet alles is te combineren in één aquarium. Dus om impulsaankopen te vermijden, informeer eerst en maak een plan op van wat je wenst te houden.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg