Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Evolutie in het rifaquarium (17)

Evolutie in het rifaquarium. (17)

Je lagere dieren krijgen minstens 12 uren licht, het zoutgehalte is  35 ‰, de Ca, de eiwitafschuimer is aangepast en de temperatuur is in de buurt van 25 °C  zeeaquarium en je zorgt voor een minimum  aan waterverversing (bv 2% per week of 8% per maand). Een dergelijke waterverversing is amper  gelijk  aan de  netto inhoud per jaar van het rifaquarium en voor een klein aquarium het strikte minimum. 

Het dagelijkse afval: Er is dagelijks een productie van stoffen die het aquarium vervuilen. Algen, wieren en microscopisch kleine organismen sterven voortdurend af. Maar  er ontstaat binnen enkele uren of dagen ook nieuw leven. Voedselresten ontbinden in zeewater zeer snel, anemonen produceren urine, de meeste lagere dieren scheiden netelstoffen af en al die smurrie komt direct in het water terecht. De afschuimer neemt daar wel een fractie van voor zijn rekening. Bacteriën doen ter plaatse (op het steen) aan opruiming in samenwerking met zuurstof uit het water. Je kan beter zeggen : ze doen aan "recyclage". Hierdoor zullen drie belangrijke invloeden ons rifaquarium beïnvloeden, zeg maar uw aquarium naar hun wensen "ombuigen". 1. De mineralisatie, nitrificatie en denitrificatie2. De verzuring3. De vissen en de lagere dieren.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg