Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Welkom op de site

Welkom op de site ReefSecrets. 

Reefsecrets bestaat uit een groep enthousiaste zeewater aquarianen die hun kennis willen delen met andere zeewater aquarianen. Op deze site vindt je:

  • Veel artikels over alle facetten van het zeewater aquarium. Van Algemeen tot Ziektes/plagen.
  • Heel veel fotomateriaal in onze fotoalbums. Hier kun je zelf ook albums aanleggen. En het is hier gemakkelijk zoeken naar foto's van dieren.
  • Een marktplaats voor het (ver)kopen van jouw zeewater goodies.
  • Een uitgebreid forum waar de redacteurs van Reefsecrets voor jou klaar staan om jouw vragen op een professionele manier te beantwoorden.
  • Een postbus voor elk lid.
  • En, last but not least, publiceert Reefsecrets elke twee maanden een digitaal magazine. Gratis voor alle lezers !

 

Reefsecrets - Wie zijn wij

Bestuur ReefSecretsErwin Erwin van Agtmael 


 Erwin van Agtmael, geboren in 1952, en sinds mijn achtste aquariaan. In 1974 begonnen met een zee aquarium, onder de vleugels van Werner Bleys, die me de toen  de  kneepjes van het vak leerde. Ik sloot aan bij AZAC, de Antwerpse Zeeaquarium Club.

In 1976 werden de eerste Amphiprion frenatus en Amphiprion ocellaris gekweekt. Dit was een hele onderneming in die tijd, maar dank zij vele telefonische gesprekken  met A.P. Amir kreeg ik ze toch groot. Op de leeftijd van 6 maanden gingen ze altijd dood, door een voor mij nog altijd onverklaarbare reden.
Door de jaren heen meer geëvolueerd van vissen- naar een gemengd zeeaquarium liefhebber. Duiken is ook een passie. Alles in het "echt" beleven & bekijken onder  water is voor mij elke keer een totale ontspanning. 

Van ReefSecrets ben ik de geestelijke vader en oprichter. 

Contacten leggen, redacteurs en goede fotografen aantrekken, mee de website onderhouden zijn mijn functies binnen de groep. Vragen of wil je meedoen als redacteur, fotograaf, webdesigner? stuur een mailtje , we kunnen gemotiveerde mensen gebruiken!  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Germain LeysGermain Leys

 

Ik ben geboren in 1958 en woon in Hasselt (Belgisch Limburg). 
In 2005 ben ik begonnen met een klein zoetwaterbakje en al vlug overgestapt naar een gemengd rifaquarium van 200 X 70 X 70. Ik ben leergierig, tracht veel te lezen over de hobby en ik wil graag mijn ervaringen delen met alle aquarianen.
 

Ik ben, naast eindredacteur van ReefSecrets, nog redacteur van het maandelijks tijdschrift Aquariumwereld en coördinator van de zeewatergroep Sabella-Hasselt.

Ik ben gehuwd en beroepshalve ben ik ambtenaar. Je kan me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                            

 

Patrick1

Patrick Scholberg

 

ik ben geboren op 13 november 1963. Sinds mijn 15 jaar heeft de aquariummicrobe bij me toegeslagen, eerst onder de zoetwatervorm.

Vanaf 1997 ben ik me dan beginnen inlezen in zeewater en 2 jaar later heb ik dan de stap gezet naar zeewater. 

Mijn interesse gaat vooral naar het nanogebeuren en verder ben ik sterk geïnteresseerd in de meer natuurlijke ondersteuning van de noodzakelijke techniek. 

De beste beslissing die ik op aquariumvlak ooit genomen heb is me aansluiten bij een club.

Vooral de beginners hebben hier baat bij.

 

Hoofdredacteur

Henk de Bie.

 

Ik ben werkzaam geweest als graficus. Van kopiist/vlakdrukmonteur vier kleuren ben ik doorgegroeid naar ordervoorbereider in de grafische industrie. Vellen offset. Ik ben daarin ruim 47 jaar werkzaam geweest. Ik woon in Eindhoven, heb een redelijk mooi zeewateraquarium, vind ik zelf. 

Ik ben onlangs gepensioneerd en kan redelijk veel vrije tijd vrijmaken aan vrijwilligerswerk. Zo breng ik mensen bij een zorgcentrum in Eindhoven van hun kamer naar de afdeling fysiotherapie en weer terug. Dat is leuk en dankbaar werk. Zo ben ik in 2013 begonnen voor ReefSecrets.  

Omdat ik al jaren het blad lees en bewaar, heb ik daar een warm hart voor gekregen en wilde er graag aan mee werken. Ik heb mij aangeboden omdat ik al zei "verstand" van opmaak te hebben, om het blad ReefSecrets te gaan layouten. Jullie hebben natuurlijk wel gezien dat het blad van A5-formaat gegroeid is naar A4-formaat. Dit biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan het A5-formaat. Het A5-formaat was ook een heel mooi blad, mooie vormgeving en zo.  

Daarnaast probeer ik ook nog eens Amerikaanse of ander soort teksten te vertalen. Ik hoop nog lang voor ReefSecrets mijn vrije tijd te kunnen inzetten.Redacteurs


RienRien van Zwienen

Ik ben in 1994 met een zeewateraquarium begonnen. Door een toenmalige collega aangestoken door het virus.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor de chemische achtergrond van het zeeaquarium.Dit komt vooral, omdat ik 28 jaar op het research laboratorium  van  Shell Chemie gewerkt heb.
Voor het kopen en starten van het aquarium lid geworden van Zeeaquariumrvereniging Cerianthus in Utrecht. Al snel ook toegetreden tot het bestuur, waar ik nu al heel wat jaren de secretaris post beman.
Vanwege mijn chemische achtergrond vind ik leuk artikelen, die met de chemie van het zeewateraquarium te maken hebben, te schrijven of te vertalen.


 

 

 

 

Doe mee !

Het succes van Reefsecrets staat of valt met zijn vrijwilligers.

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om de site verder uit te breiden. We zoeken naar zowel zeewater-experts als site-ontwikkelaars. Ook goede vertalers zijn welkom! Wij hebben een schat aan informatie klaar liggen om te vertalen uit het Engels. Welke goede aquariaan die de Engelse taal machtig is, voelt zich geroepen? Wij hebben je nodig!

Wil je als redacteur meedoen, neem dan contact met ons op door naar ons te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meldt in je email hoeveel ervaring je hebt en welke onderwerpen jouw interesse of specialisatie hebben.

Wil je meedoen als ontwikkelaar, stuur dan  ook een mail. Heb je een goede kennis van PHP, ASP of Joomla en wil je meedoen, neem dan contact op.

Wij hebben nog veel ideeën die we in onze website willen verwerken, maar zonder de hulp van mensen die dat kunnen verwezenlijken kan dat natuurlijk niet. Daarom, doe mee!

Team Reefsecrets.

Mediatheek beschikbaar.

 

 

Veel redacteurs die artikels schrijven gebruiken bestaande literatuur als ondersteuning in hun verhaal. Reefsecrets probeert deze literatuur zo goed mogelijk bij te houden in een speciale literatuur/boekenlijst module waar op eenvoudige wijze gezocht kan worden.

 

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

  Chelmon rostratus
  Foto: André Schurna