Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Roze dolfijn ontdekt

Wanneer mensen beweren roze olifantjes te zien, wordt al meteen de link gelegd met geestesverruimende middelen. De roze dolfijn die door verschillende mensen zou zijn gezien in Lake Calcasieu, een zoutwaterplas die uitgeeft op de Golf van Mexico in Louisiana schijnt echter wel echt te zijn.

De unieke tuimelaar, een dolfijnensoort die normaal grijskleurig is, werd voor het eerst gespot door de 42-jarige bootkapitein Erik Rue in 2007. Sindsdien werd de dolfijn ook gezien door personen van verschillende natuur- en milieu-instanties en zij bevestigen de versie van Rue.

Sinds enige tijd stromen de toeristen dan ook massaal toe om een glimp op te vangen van het bizarre schepsel, dat waarschijnlijk een albino is. Het zeezoogdier kreeg al meteen de koosnaam 'Pinky' mee en trekt zoveel bekijks dat er aan toeristen gevraagd wordt voorlopig weg te blijven.

Voor zover bekend is Pinky de enige roze dolfijn ter wereld. In de Amazone leven er wel roze dolfijnen, de botos of Orinocodolfijnen, maar dat zijn zoetwaterexemplaren

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

De halloween heremietkreeft Ciliopagurus strigatus
in het aquarium van Stefaan Fabri

Foto: Patrice Cornelis