Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Bijsturen met Calciumchloride (11)

Bijsturen met Calciumchloride.(11)

Je voegt ook chloride ionen toe. Deze zijn weliswaar in de grote  meerderheid maar wanneer je onvoldoende waterverversing toepast zal het evenwicht in de chloride ionenbalans  verbroken worden. 
Noch de pH noch de KH zullen  door het gebruik van CaCl2 ook maar iets veranderen.. CaCl2 bevat 36% zuivere calcium ionen.CaCl2 2H2O  27% zuivere calcium ionen. 


                  

Dit zijn 2 bruikbare vormen in Pro Analyse of zeer zuivere handelskwaliteit. Calciumchloride lost gemakkelijk op in water en brengt een reactie op gang waarbij warmte vrijkomt.

Laat dit karweitje (het maken van een stockoplossing) over aan mensen met chemische ervaring. Het toevoegen ervan mag nooit in het aquarium zelf gebeuren maar wel druppelsgewijze in het filter terwijl er voldoende waterbeweging is. Calcium PLUS is de handelsnaam van preparaten die voornamelijk calciumchloride bevatten. Let op ! Cl blijft als ion over.

Mocht je toch zelf met CalciumChloride aan de slag willen, dan vind je op deze site een calculator om te berekenen hoeveel nodig is om de Ca waarde in het aquarium aan te vullen.

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg