Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Reefsecrets - Wie zijn wij

Bestuur ReefSecretsErwin Erwin van Agtmael 


 Erwin van Agtmael, geboren in 1952, en sinds mijn achtste aquariaan. In 1974 begonnen met een zee aquarium, onder de vleugels van Werner Bleys, die me de toen  de  kneepjes van het vak leerde. Ik sloot aan bij AZAC, de Antwerpse Zeeaquarium Club.

In 1976 werden de eerste Amphiprion frenatus en Amphiprion ocellaris gekweekt. Dit was een hele onderneming in die tijd, maar dank zij vele telefonische gesprekken  met A.P. Amir kreeg ik ze toch groot. Op de leeftijd van 6 maanden gingen ze altijd dood, door een voor mij nog altijd onverklaarbare reden.
Door de jaren heen meer geëvolueerd van vissen- naar een gemengd zeeaquarium liefhebber. Duiken is ook een passie. Alles in het "echt" beleven & bekijken onder  water is voor mij elke keer een totale ontspanning. 

Van ReefSecrets ben ik de geestelijke vader en oprichter. 

Contacten leggen, redacteurs en goede fotografen aantrekken, mee de website onderhouden zijn mijn functies binnen de groep. Vragen of wil je meedoen als redacteur, fotograaf, webdesigner? stuur een mailtje , we kunnen gemotiveerde mensen gebruiken!  germain.leys at reefsecrets.org

 

Germain LeysGermain Leys

 

Ik ben geboren in 1958 en woon in Hasselt (Belgisch Limburg). 
In 2005 ben ik begonnen met een klein zoetwaterbakje en al vlug overgestapt naar een gemengd rifaquarium van 200 X 70 X 70. Ik ben leergierig, tracht veel te lezen over de hobby en ik wil graag mijn ervaringen delen met alle aquarianen.
 

Ik ben, naast eindredacteur van ReefSecrets, nog redacteur van het maandelijks tijdschrift Aquariumwereld en coördinator van de zeewatergroep Sabella-Hasselt.

Ik ben gehuwd en beroepshalve ben ik ambtenaar. Je kan me bereiken via germain.leys at reefsecrets.org

                            

 

Patrick1

Patrick Scholberg

 

ik ben geboren op 13 november 1963. Sinds mijn 15 jaar heeft de aquariummicrobe bij me toegeslagen, eerst onder de zoetwatervorm.

Vanaf 1997 ben ik me dan beginnen inlezen in zeewater en 2 jaar later heb ik dan de stap gezet naar zeewater. 

Mijn interesse gaat vooral naar het nanogebeuren en verder ben ik sterk geïnteresseerd in de meer natuurlijke ondersteuning van de noodzakelijke techniek. 

De beste beslissing die ik op aquariumvlak ooit genomen heb is me aansluiten bij een club.

Vooral de beginners hebben hier baat bij.

 

Hoofdredacteur

Henk de Bie.

 

Ik ben werkzaam geweest als graficus. Van kopiist/vlakdrukmonteur vier kleuren ben ik doorgegroeid naar ordervoorbereider in de grafische industrie. Vellen offset. Ik ben daarin ruim 47 jaar werkzaam geweest. Ik woon in Eindhoven, heb een redelijk mooi zeewateraquarium, vind ik zelf. 

Ik ben onlangs gepensioneerd en kan redelijk veel vrije tijd vrijmaken aan vrijwilligerswerk. Zo breng ik mensen bij een zorgcentrum in Eindhoven van hun kamer naar de afdeling fysiotherapie en weer terug. Dat is leuk en dankbaar werk. Zo ben ik in 2013 begonnen voor ReefSecrets.  

Omdat ik al jaren het blad lees en bewaar, heb ik daar een warm hart voor gekregen en wilde er graag aan mee werken. Ik heb mij aangeboden omdat ik al zei "verstand" van opmaak te hebben, om het blad ReefSecrets te gaan layouten. Jullie hebben natuurlijk wel gezien dat het blad van A5-formaat gegroeid is naar A4-formaat. Dit biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan het A5-formaat. Het A5-formaat was ook een heel mooi blad, mooie vormgeving en zo.  

Daarnaast probeer ik ook nog eens Amerikaanse of ander soort teksten te vertalen. Ik hoop nog lang voor ReefSecrets mijn vrije tijd te kunnen inzetten.Redacteurs

Jacques van Ommen

Ik was een jaar of 10 toen ik stekelbaarsje ving en in een teil verzorgde die als aquarium dienst deed. Later kreeg ik een echt aquarium. Dat werden steeds grotere bakken. In, ik meen in 1972, startte ik mijn eerste zeewater aquarium. Een Noordzee aquarium, snel gevolgd door een Middellandse zee aquarium. Deze hobby groeide uit tot een bijverdienste naast mijn reguliere werk. Deze bijverdienste bestond onder andere uit het plaatsen en onderhouden van zeewater aquaria tot en met 5 meter, bij bedrijven, instellingen en particulieren. Hierdoor kon ik veel zaken uitproberen en praktijkervaring opdoen. Ik heb hierdoor veel geleerd. Mijns inziens is de praktijk nog steeds de beste leermeester. Veel zogenaamde onhoudbare dieren kon ik “uitproberen” en veel van die dieren heb ik jarenlang in grotere aquaria goed in leven kunnen houden. Ik ben redactielid geweest van de toenmalige Nederlandse Bond van Zeeaquariumhouders en van de Nederlandse Bond Aqua Terra. Ruim 13 jaren ben ik bestuurslid geweest, grotendeels als secretaris, van aquariumvereniging Cerianthus. Samen met vier andere liefhebbers, Frank de Graaf, Hayo Compaan, mijn goede vriend Anton Amir en Ton Heyboer heb ik deel uitgemaakt van een team dat i.o.v. de NBZ de eerste zeeaquariumcursus opzette.

Nu na bijna vijftig jaren zeeaquariumhobbyist te zijn ben ik toegetreden tot de redactie van dit prachtige educatieve digitale zeeaquariumblad. Ik ben trots deel te mogen uitmaken van dit fantastische team en hoop dat ik een goede bijdrage kan leveren aan het bestaan van dit digitale blad.

 

RienRien van Zwienen

Ik ben in 1994 met een zeewateraquarium begonnen. Door een toenmalige collega aangestoken door het virus.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor de chemische achtergrond van het zeeaquarium.Dit komt vooral, omdat ik 28 jaar op het research laboratorium  van  Shell Chemie gewerkt heb.
Voor het kopen en starten van het aquarium lid geworden van Zeeaquariumrvereniging Cerianthus in Utrecht. Al snel ook toegetreden tot het bestuur, waar ik nu al heel wat jaren de secretaris post beman.
Vanwege mijn chemische achtergrond vind ik leuk artikelen, die met de chemie van het zeewateraquarium te maken hebben, te schrijven of te vertalen.


 

 

 

 

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Acanthurus leucosternon 19 12 2007 075

  Chelmon rostratus
  Foto: André Schurna