Portaalsite voor de échte zeeaquariaan

Zoeken op de site

Reefsecrets - Wie zijn wij

Bestuur ReefSecretsErwin Erwin van Agtmael 


 Erwin van Agtmael, geboren in 1952, en sinds mijn achtste aquariaan. In 1974 begonnen met een zee aquarium, onder de vleugels van Werner Bleys, die me de toen  de  kneepjes van het vak leerde. Ik sloot aan bij AZAC, de Antwerpse Zeeaquarium Club.

In 1976 werden de eerste Amphiprion frenatus en Amphiprion ocellaris gekweekt. Dit was een hele onderneming in die tijd, maar dank zij vele telefonische gesprekken  met A.P. Amir kreeg ik ze toch groot. Op de leeftijd van 6 maanden gingen ze altijd dood, door een voor mij nog altijd onverklaarbare reden.
Door de jaren heen meer geëvolueerd van vissen- naar een gemengd zeeaquarium liefhebber. Duiken is ook een passie. Alles in het "echt" beleven & bekijken onder  water is voor mij elke keer een totale ontspanning. 

Van ReefSecrets ben ik de geestelijke vader en oprichter. 

Contacten leggen, redacteurs en goede fotografen aantrekken, mee de website onderhouden zijn mijn functies binnen de groep. Vragen of wil je meedoen als redacteur, fotograaf, webdesigner? stuur een mailtje , we kunnen gemotiveerde mensen gebruiken!  germain.leys at reefsecrets.org

 

Germain LeysGermain Leys

Ik ben geboren in 1958 en woon in Hasselt (Belgisch Limburg). 
In 2005 ben ik begonnen met een klein zoetwaterbakje en al vlug overgestapt naar een gemengd rifaquarium van 200 X 70 X 70. Ik ben leergierig, tracht veel te lezen over de hobby en ik wil graag mijn ervaringen delen met alle aquarianen.
 

Ik ben, naast eindredacteur van ReefSecrets, nog redacteur van het maandelijks tijdschrift "Aquariumwereld" en voorzitter van de aquariumvereniging Tanichthys-Hasselt vzw en hun zeewatergroep Sabella-Hasselt.

Ik ben gehuwd en gepensioneerd ambtenaar. Je kan me bereiken via germain.leys at reefsecrets.org

                            

 

Patrick1

Patrick Scholberg

 

ik ben geboren op 13 november 1963. Sinds mijn 15 jaar heeft de aquariummicrobe bij me toegeslagen, eerst onder de zoetwatervorm.

Vanaf 1997 ben ik me dan beginnen inlezen in zeewater en 2 jaar later heb ik dan de stap gezet naar zeewater. 

Mijn interesse gaat vooral naar het nanogebeuren en verder ben ik sterk geïnteresseerd in de meer natuurlijke ondersteuning van de noodzakelijke techniek. 

De beste beslissing die ik op aquariumvlak ooit genomen heb is me aansluiten bij een club.

Vooral de beginners hebben hier baat bij.

 

Hoofdredacteur

Henk de Bie.

 Ik ben werkzaam geweest als graficus. Van kopiist/vlakdrukmonteur vier kleuren ben ik doorgegroeid naar ordervoorbereider in de grafische industrie. Vellen offset. Ik ben daarin ruim 47 jaar werkzaam geweest. Ik woon in Eindhoven, heb een redelijk mooi zeewateraquarium, vind ik zelf. 

Ik ben onlangs gepensioneerd en kan redelijk veel vrije tijd vrijmaken aan vrijwilligerswerk. Zo breng ik mensen bij een zorgcentrum in Eindhoven van hun kamer naar de afdeling fysiotherapie en weer terug. Dat is leuk en dankbaar werk. Zo ben ik in 2013 begonnen voor ReefSecrets.  

Omdat ik al jaren het blad lees en bewaar, heb ik daar een warm hart voor gekregen en wilde er graag aan mee werken. Ik heb mij aangeboden omdat ik al zei "verstand" van opmaak te hebben, om het blad ReefSecrets te gaan layouten. Jullie hebben natuurlijk wel gezien dat het blad van A5-formaat gegroeid is naar A4-formaat. Dit biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan het A5-formaat. Het A5-formaat was ook een heel mooi blad, mooie vormgeving en zo.  

Daarnaast probeer ik ook nog eens Amerikaanse of ander soort teksten te vertalen. Ik hoop nog lang voor ReefSecrets mijn vrije tijd te kunnen inzetten.Redacteurs

Jacques van Ommen

Ik was een jaar of 10 toen ik stekelbaarsjes ving en in een teil verzorgde die als aquarium dienst deed. Later kreeg ik een echt aquarium. Dat werden steeds grotere bakken. In, ik meen in 1972, startte ik mijn eerste zeewater aquarium. Een Noordzee aquarium, snel gevolgd door een Middellandse zee aquarium. Deze hobby groeide uit tot een bijverdienste naast mijn reguliere werk. Deze bijverdienste bestond onder andere uit het plaatsen en onderhouden van zeewater aquaria tot en met 5 meter, bij bedrijven, instellingen en particulieren. Hierdoor kon ik veel zaken uitproberen en praktijkervaring opdoen. Ik heb hierdoor veel geleerd. Mijns inziens is de praktijk nog steeds de beste leermeester. Veel zogenaamde onhoudbare dieren kon ik “uitproberen” en veel van die dieren heb ik jarenlang in grotere aquaria goed in leven kunnen houden. Ik ben redactielid geweest van de toenmalige Nederlandse Bond van Zeeaquariumhouders en van de Nederlandse Bond Aqua Terra. Ruim 13 jaren ben ik bestuurslid geweest, grotendeels als secretaris, van aquariumvereniging Cerianthus. Samen met vier andere liefhebbers, Frank de Graaf, Hayo Compaan, mijn goede vriend Anton Amir en Ton Heyboer heb ik deel uitgemaakt van een team dat i.o.v. de NBZ de eerste zeeaquariumcursus opzette.

Nu na bijna vijftig jaren zeeaquariumhobbyist te zijn ben ik toegetreden tot de redactie van dit prachtige educatieve digitale zeeaquariumblad. Ik ben trots deel te mogen uitmaken van dit fantastische team en hoop dat ik een goede bijdrage kan leveren aan het bestaan van dit digitale blad.

 

RienRien van Zwienen

Ik ben in 1994 met een zeewateraquarium begonnen. Door een toenmalige collega aangestoken door het virus.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor de chemische achtergrond van het zeeaquarium.Dit komt vooral, omdat ik 28 jaar op het research laboratorium  van  Shell Chemie gewerkt heb.
Voor het kopen en starten van het aquarium lid geworden van Zeeaquariumrvereniging Cerianthus in Utrecht. Al snel ook toegetreden tot het bestuur, waar ik nu al heel wat jaren de secretaris post beman.
Vanwege mijn chemische achtergrond vind ik leuk artikelen, die met de chemie van het zeewateraquarium te maken hebben, te schrijven of te vertalen.


 

Tom Verhoeven

Geboren in 1986. Al sinds mijn 6 jaar bezig met aquaria en sinds mijn 12 jaar houder van een zee-aquarium. Tijdens mijn jeugd tot mijn 21 jaar heb ik veel ervaring opgedaan en gewerkt in een gerenommeerde aquariumzaak voor zeewater. Hier leerde ik veel, bezocht ik vele groothandels en beurzen en kweekte ik mijn eerste zeewatervissen zoals zeepaardjes en anemoonvissen. Ook thuis begon het op een kwekerij te lijken en kweekte ik verschillende soorten, tot het zeewater door de plafond druppelde en mijn ouders het genoeg vonden. De hobby werd verdergezet in de garage. Vervolgens ben ik begonnen aan mijn studies biologie. Hierna ben ik gaan werken als onderzoeker in de commerciële consumptie aquacultuur. Hier deed ik onderzoek naar RAS, Teelt op het land, Oesters, Micro-algen en andere zaken. Ook gaf ik gastcolleges en les op verschillende hogenscholen en begeleidde ik aquacultuur Erasmus studenten. Mijn passie lag toch bij de tropen en na enkele jaren reizen en een tijdelijke carrière switch naar iets geheel anders ben ik teruggegaan naar mijn passie. De tropische aquacultuur. Na vele kwekerijen te bezoeken over de hele wereld ben ik als zelfstandig onderzoeker en consultant verdergegaan. Zo heb ik mee kunnen werken aan een aquacultuur project voor doopvontschelpen en de meest bijzondere plekken mogen bezoeken en mensen ontmoeten. Ondertussen waren we enkele jaren en aquaria later. Inmiddels is mijn huis verbouwd en ben ik klaar voor mijn laatste? Zeeaquarium…. Ik ben verder al vele jaren actief als bestuurslid in de Antwerpse Zee Aquarium Club en redacteur van vele artikels. Ook enkele boeken heb ik geschreven zoals het handboek voor de zeewateraquaristiek en Kweken met zeewatervissen. De laatste jaren helpen we ook Vivarium mee om MACE te organiseren. Hier hou ik me vooral bezig om gerenommeerde sprekers naar ons land te halen. 

 


 Tim Wijgerde PhD

 Tim is geboren in 1982 en is zijn hele leven al begaan met de natuur in al zijn facetten. Nu is hij Post-doc onderzoeker bij Wageningen Universiteit en Research en hij is directeur bij Coral Publications.
 Hij heeft zeer veel publicaties op zijn naam staan over de koralen en hun levenswijze en over de mariene vissen.
 Een aantal van deze publicaties werden op de website van ReefSecrets geplaatst zodat de lezer een beter inzicht zou krijgen over het onderhoud en de verzorgingsmethoden van hun koralen en wat ze als         voeding kunnen toedienen om hun optimaal te houden.
Ook time-lapse fotografie is één van zijn stokpaardjes en hij heeft er menige op Youtube geplaatst.

  

 

 

Inloggen Registreren

Uw account aanmelden

Gebruikersnaam *
Paswoord *
Onthoud mij

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Paswoord *
Herhaal paswoord *
E-mail *
Herhaal e-mail *

Foto van de maand

Centropyge Foto Tanne Hoff

Een koppel Rainfordia opercularis in het kweekaquarium van De Jong Marinelife tijdens het bezoek van het ReefSecrets-team in april 2012

Foto: Patrick Scholberg